вторник, 2 август 2011 г.

Държавата Господария-на-ефирия

Проверих и установих, че не съм:
бездомно куче;
мечка;
лесбийка;
самотна майка;
циганка или каквато и да е друга малцинственка;
дете в неравностойно социално положение;
безработна;
социално слаба;
медицинска сестра от Либия;
имигрантка;
национален парк;
къдрав пеликан;
блатно кокиче...

Затова мен няма кой да ме защити.

Лекарите ме отпращат с "Ами така ше е" и дори на проверяват как и защо е така.

Полицаите са имали двайсетина случаи в частния ми и още толкова в служебния ми живот възможности да открият престъпник, взломаджия, нарушител на реда и прочее - вместо това те изповядват дзен-философии и ме убеждават, че ако човек няма нищо, няма какво да му бъде взето.

Общината изпада в паника, ако я призова да си изпълни задълженията по закон. Примерно - да направи улица или нещо там по ЗУТ и ЗУЕС. И излиза в отпуска. А, първо ми пише писмо, че не съм й приоритет. На нея и на целия Общински съвет.

"Софий ска вода" АД като същи номенклатурчик ми размахва назидално комсомолски пръст, с което цели да ме разсее от въпроса ЗАЩО нямам вода и безкрай ми пише писма да си прекарам нов водопровод. А устно ми припомня, че съм жива и здрава, така че къв ми е проблемът.

ДНСК въобще не се интересува от незаконните кооперации наоколо ми, които пък по нов български обичай изповядват веруюто, че не може хем да си в София, хем да имаш слънце. То, слънцето, въобще вече не е сред необходимите неща за всяко живо същество.

И сега най-любимото ми е, че един единствен адвокат се съгласи да си поговори с мен - по само един казус (не че не взе пари за изслушването). И каза достолепно, бавно и тържествено:
- Да, госпожа, всички закони са на ваша страна. Обънете се към "Господари на ефира".

И така аз установих, че не съм гражданка на България (освен че не съм малцинство, мечка и блатно кокиче). България мен не ме пази, тя ми взима данъци. И неправителствените организации не ме пазят. И природозащитниците. Единствената ми надежда е да ме защитят "Господарите на ефира". Боже, дай ми гражданство в държавата Господария-на-ефирия